Nedan finns ett urval av alla bilder som togs vid det 35:e Sylvesterloppet 2016.

Via länken hittar du mängder av bilder som togs under loppet. Fotograf är Östen Eklöf.

Artikel från na.se      Artikel och bilder från 24i.se

Förra årets segrare från KFUM Örebro Friidrott, Martin Regborn aviserade redan före loppet att han tänkte göra ett försök att putsa det banrekord han satte 2015.
Förutsättningarna för att lyckas med målsättningen var bra eftersom nyårsaftonen bjöd på 7 plusgrader och total avsaknad av snö och is på vägarna.
Dock blåste det ganska rejält och det är kanske inte vad en sololöpare i täten av ett lopp önskar sig.

Men Martin klarade målsättningen med bravur. Han sprang i mål på tiden 32:59 och putsade alltså sitt eget rekord med hela 37 sekunder! Martin är nu uppe i tre segrar totalt i Sylvesterloppet och det ska bli spännande att följa om det blir fler attacker mot banrekordet.

Bland kvinnorna var det en löpare från Norge som tog hem segern. Kristine Fjellanger heter hon och hon tävlar för Strindheim IL. Annars var det en mäktig uppvisning av löpare från OK Tisaren. Klubben tog hand om fem av de sju första placeringarna.

I mål kunde vi räkna in 184 fullföljande löpare. Bara vid två tillfällen tidigare har det varit fler deltagare. Populariteten håller i sig när det gäller att avsluta löparåret i Nora.

Tävlingens yngste, Axel Thybeck 9 år tillsammans med pappa.

Som en lång orm ringlar sig löparna över Plåthammarsbron.